Fellebbezett

2022.12.10. 08:47

Saját apját is meglopta a letartóztatott esztergomi férfi

Az Esztergomi Járásbíróság december 9-én tartott ülést, amelyen az elkövetőt meghallgatta, majd meghozta végzését.

Kemma.hu

Több helyről elhoztak dolgokat

Forrás: police.hu

A férfi négy bűncselekményt követett el rövid idő alatt, ezek egyikeként a saját apjának lakásába tört be. A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatása elrendelését – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elkövető két társával november 14-én az esztergomi  élelmiszer üzletben összehangoltan mozogva, egymás tevékenységét segítve 35 ezer 300 forint értékben loptak húskészítményeket úgy, hogy azokat táskába és ruházatba rejtették. A férfi és nő társa november 21-én megjelentek sértett esztergomi ingatlanánál is azért, hogy onnan lopjanak.

A férfi a lakóház ajtaját befeszítette, az ajtó üvegezését betörte, és a házban lévő 3 eres elektromos vezetéket elvágta, abból mintegy 20 métert, továbbá egy bőröndöt vitt el. A férfi az udvari tárolóhelyiség lakatját is lefeszítette és onnan egy elektromos kuktát, továbbá 5 főzőedényt vitt el. A férfi a lakóház és tároló közötti mintegy 20 méter hosszúságú 3 eres elektromos vezetéket is elvágta és elvitte. A lopás elkövetési értéke mintegy 30 ezer forint.

Az elkövető és a nő november 22-én megjelentek a sértett esztergomi ingatlanjánál azért, hogy onnan is lopjanak. A férfi az udvaron lévő tárolóhelyiség zárt ajtaját berúgta, és onnan  8 zsák, mintegy 350 ezer forint értékű rézkábelt vitt el a társával együtt. A sértett a férfi elkövető apja, aki a lopás miatt magánindítványt terjesztett elő fiával szemben.

Ezt követően a férfi november 28. és december 2. között az apjától egy napra kölcsönkapott egy 15 ezer forint értékű mobiltelefont, amelyet a határidő leteltekor sem adott vissza, ehelyett azt ismeretlen személynek letétbe adta, így azzal sajátjaként rendelkezett, ezzel sikkasztást követett el.

A férfi korábban már háromszor volt büntetve, ezen kívül 5 különböző büntetőeljárás is folyamatban van ellene. Az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra rendelte el. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő pedig fellebbezést jelentett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában