Tárgyalás

2022.12.06. 13:30

Majd' 9 milliós tűzifabiznisz: két tatabányai vásárlót is átvágott a pécsi nő

A pécsi nőnek egyáltalán nem volt semennyi tűzifája, országszerte 38 megrendelőből húzott ki milliókat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint december 7-én tartanak tárgyalást annak a pécsi nőnek az ügyében, aki országszerte több embert vert át tűzifahirdetésével. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatódik.

A vádirat szerint a 36 éves, pécsi illetőségű nő 2019. január és 2019. október közötti időszakban különböző internetes felületeken és újságokban tűzifát hirdetett eladásra. A nő a hirdetésekre jelentkező sértettektől a megrendelt tűzifa ellenértékének, valamint a házhozszállítás díjának az előre történő megfizetését kérte, melyet a megrendelők a megadott bankszámlára befizettek. A vádlott a megvételre kínált tűzifával nem rendelkezett, sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt arra, hogy az előre kifizetett megrendeléseket teljesítse.

A nő a bűncselekmény elkövetésével 38, az ország különböző településein élő - köztük két tatabányai - vásárlónak okozott kárt. A károkozás összértéke 8 millió 771 ezer 500 forint. A legsúlyosabb anyagi veszteség egy albertirsai megrendelőt ért, aki 540 ezer forintot utalt át a nő bankszámlájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában