Súlyosítás

2022.12.01. 08:00

Az utcán lendült akcióba fejszével a tatabányai támadó, felfüggesztettel megúszhatja

Az ügyész nem fogadta el a bíróság ítéletét, letöltendő börtönbüntetésre ítélné a Tatabányán fejszével támadó garázdát.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a november 30. napján tartott előkészítő ülésen, garázdaság bűntette miatt indult ügyben, a tatabányai fejszés garázdát 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében fellebbezést jelentett be. Az elkövető az ítéletet tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 6-án a tatabányai hajléktalan szálló előtti utcaszakaszon minden előzetes ok nélkül kiabálni kezdett és verekedni hívta a szálló udvarán tartózkodó sértettet. Az utcán kölcsönösen ököllel ütötték egymást.  A cselekmény során a megtámadott fél a homlokán zúzódást, valamint 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A felek a verekedést önként abbahagyták, az elkövető otthonába ment. Mintegy húsz perccel később feldúltan visszatért a hajléktalan szállóhoz kezében egy fejszével, és már messziről kiabált a sértett felé.

Az orrtörött férfi az utcán menekült a támadója elől, aki a fejszét emelgetve szaladt utána. Amikor a vádlott utolérte, a fejszével többször felé ütött, aki az ütések elől többször elhajolt, azonban a vádlott legalább egy alkalommal kis erővel a bal felkarját eltalálta, ezzel azonban sérülést nem okozott. A sértett ismét futni kezdett előle, miközben az agresszor a fejszével még rövid ideig utána szaladt és kiabálva megöléssel fenyegette. A sértett végül az utca végén lévő romos területen elbújt a támadója elől, akitől az utcán tartózkodók a fejszét elvették.

 A sértett a verekedés közben eltörte a vádlott orrcsontját, amely miatt a bíróság elkülönült eljárásban vonta felelősségre, és emiatt 3 hónap, végrehajtásában 1 év 3 hónapra próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában