Letartóztatás

2022.12.08. 09:06

Az esztergomi hídon kapcsolták le az utasokkal teli kocsit

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség három lengyel állampolgár letartóztatásának a meghosszabbítását eredményesen indítványozta.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az indítvány szerint a  két lengyel állampolgárságú férfi az egyikük által vezetett  személygépkocsival, valamint a harmadik férfi egy külön gépkocsival november 4-én a magyar-szerb határ közelében egy erdős területre mentek. Az itt várakozó  5 fő, illegálisan Magyarországon  tartózkodó szír állampolgár közül négyen az egyik, egy fő a másik gépkocsiba szállt be azért, hogy őket Esztergomban a Mária Valéria hídon keresztül Szlovákiába szállítsák az elkövetők.

Az elkövetők elindulásukat követően néhány óra elteltével megálltak, a 4 migráns átült a másik gépkocsiba, így folytatták tovább útjukat Esztergom felé. Az utazás során a migránsoktól üressé vált személygépkocsi haladt elől „előfutóként”, mögötte haladt folyamatosan a migránsokat szállító gépkocsi.

A gépkocsikat az Esztergomi Rendőrkapitányság járőreiaznap 21 óra 40 perckor Esztergomban a Mária Valéria hídfőnél ellenőrzés alá vonták és a benne utazókat elfogták.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság november 7-én  rendelte el a férfiak letartóztatását. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a három férfi letartóztatását három hónappal  hosszabbítsa meg. Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert a bíróság nyomozási bírája a három férfi letartóztatását 2023. március 7-ig meghosszabbította, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában