Vádemelés

2022.12.22. 14:25

Alzheimer-kóros nénit fosztott ki az oroszlányi csaló

A bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki egy idős asszonytól egymillió forintot csalt ki.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

A vádirati tényállás szerint a nő ismerte az idős, nyolcvankét éves nénit, akiről tudta, hogy a bankszámláján  egy millió forintot tart. A nő május 10-én délelőtt 10.00-11.00 óra között elkísérte áldozatá egy oroszlányi bankfiókba, ahol  1 millió forintot vett fel  az idős asszony számlájáról, majd kölcsönként átadta az őt elkísérő csalónak.   

A csaló nő tudta, hogy az idős asszony alzheimer kórban szenved. Ezt kihasználva a kölcsönkéréskor becsapta őt, mert a kölcsönkért pénzt nem akarta visszaadni, és azzal is tisztában volt, hogy törleszteni sem fogja tudnia az elvett pénzt. 

A nő a kicsalt összeget családja megélhetésére, tartozások visszafizetésére és ruhavásárlásra fordította. Az elvett 1 millió forintból végül a nő 400 ezer forintot visszafizetett. 

Az ügyészség a nővel szemben csalás bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járásbíróságon és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a 600 ezer forint összegű kár megtérítésére, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!