Sikersztori

2022.11.24. 19:20

Videó: megyei nyomozók segítségéve fogták el az Európa-szerte körözött B. Z-t

A férfi tavaly január óta bujkált a fegyházbüntetés elől.

Kemma.hu

A budapesti és a Komárom-Esztergom megyei nyomozók együttműködésének eredményeként a fővárosban fogtak el egy lopás miatt elítélt, a fegyházbüntetés elől tavaly január óta bujkáló férfit. A 47 éves B. Z. nem kezdte meg a rá kiszabott két év egy hónap fegyházbüntetését, ezért a Tatabányai Törvényszék 2021. január 29-én elfogatóparancsot adott ki ellene.

Mivel a Komárom-Esztergom megyei lakos elérhetetlenné vált, 2022. március 18-án európai elfogatóparancsot is kibocsátottak ellene. Ám a körözött férfit továbbra sem találták sehol, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felderítői a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztállyal közösen célirányos adatgyűjtést indítottak.

A nyomozás eredményeként sikerült behatárolni a célszemély lehetséges tartózkodási helyeit és mozgását, így a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály rendőrei november 17-én Óbudán rajtaütött az utcán gyanútlanul sétáló férfin.

Mire B. Z. felocsúdott volna, már kattant is rajta a bilincs, így esélye sem volt menekülni. A férfit előállították a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje rég esedékes fegyházbüntetésének letöltését – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában