Autósüldözés

2022.11.15. 10:35

Videó: az M1-esen fogták el a rendőrökre lövöldöző embercsempészek társait

Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek hétfő reggel az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. A két férfit nagy erőkkel vették üldözőbe, végül őket Budapesten, társaikat Győrnél fogták el.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Fotó: Vaszko Viktor

A rendőrök bűnügyi információk alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú kisteherautót az M5-ös autópályán, a jármű azonban nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a menekülőket, amely végül Budapest határában megállásra kényszerült, írja a police.hu.

A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, miközben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A két, magát irakinak valló férfit végül nem sokkal fél kilenc előtt, a XIX. kerületben fogták el. A kisteherautóban 21 illegális bevándorló utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A lövöldözésben senki nem sebesült meg.

A BRFK közlése szerint a két férfi elfogása érdekében lezárták az érintett területet, és a helyszínre rendőröket, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket is irányítottak. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is.

Az ügyben embercsempészés miatt a BRFK, míg hivatalos személy elleni erőszak miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője délutáni sajtótájékoztatóján ismertette: valamennyi illegális bevándorló férfi. Elmondta azt is, hogy bár a lövöldözés során senki sem sérült meg, a két iraki embercsempész menekülés közben kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett. Egyikük rosszul is lett, ezért kórházba vitték őket, de nem igényeltek ellátást. A rendőrségen tolmácsok segítségével megkezdik a kihallgatásukat, majd őrizetbe vették őket.

Az alezredes beszámolt arról is, hogy a nap folyamán a Terrorelhárítási Központ további négy külföldi férfit fogott el az M1-es autópályán Győr térségében, akik az adatok szerint köthetők a két elfogott iraki embercsempészhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!