Verekedés

2022.11.18. 08:40

Sörösüveggel és faággal támadt a két férfi, a járókelőre, a védelmére kelő sofőrt is megverték

Súlyos testi sértés bűntette és garázdaság bűntette miatt indított eljárást az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik egy söröző előtt elhaladó gyalogost súlyosan bántalmaztak. Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint 2020. október 4-én az esztergom-kertvárosi söröző előtt együtt italozott a két férfi, akik sörösüvegeket dobtak az arra sétáló járókelő felé. Ezt követően az egyik férfi levette kabátját, a járókelőt többször megütötte, és megrúgta, míg társa letört egy faágat, és azzal testszerte ütlegelni kezdte.

Egy másik férfi, aki arra hajtott autójával,  rákiabált az ütlegelőkre, akik azonban folytatták a járókelő bántalmazását. A gépkocsival érkező férfi magához vett egy asztallábat, hogy a járókelő védelmére kelljen. A két férfi egyike ekkor a kezében lévő faággal a fején megütötte őt, majd a földre került férfit a másik támadó kétszer ököllel megütötte.

Az elsőként megtámadott járókelőnek az elkövetők testszerte zúzódásokat, horzsolásokat okoztak, valamint eltörték az orsócsontját és kézközépcsontját, amelyek gyógytartama 8 hét. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a mindkét férfit végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!