Illegális

2022.11.29. 12:51

Letartóztatásban marad az M1-esen 19 migránst szállító embercsempész

Továbbra is letartóztatásban marad az az ukrán embercsempész, aki 19 migránst szállított illegálisan az M1-es autópályán.

Sz. D. K.

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság 2022. augusztus 4-én rendelte el a férfi letartóztatását, majd legutóbb december 4-ig meghosszabbította. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfi letartóztatását újabb két hónappal, azaz 2023. február 4-ig hosszabbítsa meg.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette az indítványt, amely szerint a férfi ismeretlen személy megbízásából, 300 Euro/személy díjazás ígérete ellenében, augusztus 2-án a magyar–szerb-államhatár közelében lévő elhagyatott erdős területen az általa bérelt, lengyel honosságú tehergépkocsi rakterébe felvett 16 indiai és 3 afgán állampolgárt – akik  érvényes útiokmánnyal és az Európai Unió területére szóló beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek és Magyarország területére embercsempészek segítségével érkeztek – azzal a szándékkal, hogy e személyeket az államhatár jogellenes átlépésének elősegítése céljából a magyar –osztrák államhatár közelébe szállítja.

A migráns személyek felvételét követően a férfi Ausztria felé hajtott, útközben, aznap, 17 óra 5 perckor, az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 93 kilométerszelvényben, a Nemzeti adó- és Vámhivatal járőrei ellenőrzés alá vonták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!