Zaklatás

2022.11.28. 14:00

„Kinyírlak, megöllek, agyonverlek” - üzenetekben fenyegette lábatlani exét és családját a férfi

Több száz könyörgő és fenyegető üzenettel bombázta volt párját és annak családját egy férfi. Most állhat először bíróság elé.

Kemma.hu

Előkészítő ülést tartanak az Esztergomi Járásbíróságon annak a férfinak az ügyében, aki volt párját zaklatta üzenetekkel. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A férfi ügyében november 29-én tartanak előkészítő ülést.

A Tatabányai Törvényszék tárgyalási jegyzéke szerint a férfi nem tudta elfogadni, hogy a nő elhagyta őt, ezért a szakítást követően, vagyis 2020 novemberében saját telefonjáról, majd ismeretlen számról indított hívásokkal, sms-üzenetekkel próbálta expárját elérni, vele a kapcsolatot felvenni. Fenti időszakban a zaklató 31 hívást indított és 381 sms-t küldött a nőnek. 

Amikor közös gyerekük születésnapját ünnepelték az asszony lábatlani lakásán, a nő megengedte az apának, hogy egyedül maradjon a gyermekükkel, a nő pedig a vele egy udvarban lakó szülei lakásába ment. A férfi aztán késő éjszaka, miközben gyermekükkel ott volt a nő lakásában, több sms-t küldött ismét békülésért könyörögve, de gyalázkodó üzeneteket is írt. A nő hazament, hogy rábírja a volt párját, hogy fejezze be a zaklatást, és a lakás elhagyására kérte. Összevitatkoztak, a férfi meglökte a nőt, majd combon rúgta és megszorította a karját. 

A vádlott az exe barátját is zaklatta: öt nap alatt 30 fenyegető sms-üzenetet küldött, hogy megfélemlítse. Miután a volt élettársát az interneten keresztül és telefonon sem tudta elérni, több alkalommal a volt apósát is felhívta, és sms-ben megfenyegette azzal, hogy „kinyírlak, megöllek, agyonverlek”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!