Ítélet

2022.11.30. 11:32

Helyszíni fotók: súlyos balesetet okozott a havas úton a teherautós Komáromnál

A Komáromi Járásbíróság elítélte azt a sofőrt, aki nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, majd balesetet okozott. Gondatlansága miatt a vétlen sofőrnek is nyolc napon belül gyógyuló zúzódása keletkezett.

Szász Dalma Kitti

Forrás: ugyszeseg.hu

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a vádképviseletet a Komáromi Járási Ügyészség látta el.

A Komáromi Járásbíróság a vádirat alapján az elkövetőt 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A vádlott és védő az ítéletet tudomásul vette.

Az  érkező autónak ütközött
Forrás: ugyeszseg.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette a vádiratot, amely szerint a vétkes autós 2019. december 2-án a munkáltatója teherautójával a  8142-es számú úton Mocsa felől Komárom irányába ment. A teherautó jobb oldali első ülésén – biztonsági övét használva – utazott a sértett.

Az út havas, csúszós volt, ám a sofőr nem az időjárási, és útviszonyoknak megfelelően közlekedett,  55-60 kilométer/óra közötti sebességgel haladt. A tehergépkocsi alacsony tapadási képessége miatt a jármű egy egyenes vonalvezetésű útszakaszon megcsúszott, a hátsó része oldalirányba elmozdult, és áttért a szembe sávba.

A sofőr ekkor levette a lábát a gázról, majd elkormányzott, azonban a tehergépkocsi az úttesten csúszva, sodródva, mintegy 39-43 kilométer/óra sebességgel, elejével nekiütközött a Komárom felől Mocsa irányába szabályosan, körülbelül 45-49 kilométer/óra közötti sebességgel közlekedő autó elejének.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a baleset során a tehergépkocsi utasa 6-8 hét alatt gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset során mindkét gépjármű vezetőjének nyolc napon belül gyógyuló zúzódása keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!