Tárgyalás

2022.11.17. 08:38

Három napon belül bíró elé áll az M1-esen futva menekülő román embercsempész

Embercsempészés bűntette miatt indított eljárást a Tatai Járási Ügyészség és indítványozta annak a román állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki rendőri ellenőrzéskor kiugrott a gépkocsiból, és megpróbált elfutni.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság november 18-án ülést tart, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza, hozhatja meg végzését. Az indítvány szerint a férfi november 15-én 12 óra körüli időben megbízója rábírására Magyarországon, a román-magyar határ közelében, egy erdős területen, a megbízója által rendelkezésre bocsátott osztrák honosságú autóba tizenhárom migránst vett fel, akik közül négy magát szír, nyolc török, egy pedig iraki állampolgárnak vallotta. Az embercsempész a Magyarország területére illegálisan érkezett személyeket, a magyar-osztrák államhatár átlépését követően Nyugat-Európába akarta szállítani. 

A férfit a rendőrök aznap, nem sokkal este nyolc óra után  az M1-es  autópályán, Tata térségében intézkedés alá vonták. A sofőr a rendőri intézkedés megkezdésekor kiugrott az autóból és megpróbált elmenekülni, az egyenruhások azonban elfogták. Az embercsempész 500 eurót kapott volna a megbízójától, ha sikeresen teljesíti a megbízást, adta hírül a a megyei főügyészség szóvivője, Dr. Horváth Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában