Bűnügy

2022.11.23. 07:57

Győrből kötött el egy autót a 17 éves fiú, egészen Ácsig jutott vele

A kocsiból kifogyott a benzin, a fiút még aznap elcsípték a rendőrök.

Kemma.hu

A Győri Rendőrkapitányság befejezte a 17 éves fiatalemberrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát, aki egy ismerősének gépkocsijával, vezetői engedély- és az autó használójának beleegyezése nélkül kocsikázott - írja a police.hu.

A rendőrségre július 31-én érkezett a bejelentés, hogy az autó jogos használójának szeme láttára, annak egy ismerőse – egy 17 éves kapuvári fiatalember – előzetes engedély nélkül elhajtott a járgánnyal, a benne ülő utassal együtt. Győrben egy barátjukat felvették, majd Gönyűn keresztül Nagyszentjánosra, ezután pedig Ácsra furikáztak, ahol az autóból kifogyott a benzin. A bejelentés alapján a rendőrök a lerobbant autó mellett még aznap intézkedtek, a kocsi pedig ugyanazon az éjjel visszakerülhetett a jogos tulajdonosához, adta hírül a kisalföld.hu. 

Időközben kiderült, hogy a kocsiból eltűnt egy személyi igazolvány, lakcímkártya, valamint egy mobiltelefon is, ezért fiatal autótolvajt a győri nyomozók – a jármű önkényes elvétele bűntette mellett – lopás vétsége, illetve okirattal visszaélés vétsége elkövetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!