Pénzbüntetés

2022.11.23. 13:00

Bevásárlókocsiban hagyott szatyrot lopott Dorogon, 400 ezret kell fizetnie (videó)

Kemma.hu

Lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a dorogi üzlet előtt bevásárlókocsiban felejtett szatyrot lopott. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezést jelentett be.

A Tatabányai Törvényszék a másodfokú eljárásban megállapította, hogy a vádlott jogorvoslati kérelme nem megalapozott, ezért az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, erre figyelemmel jogerőssé vált az ügyészség vádirata alapján kiszabott pénzbüntetés. A vádirat szerint a sértett 2021. augusztus 28-án reggel a dorogi üzletben vásárolt, amelynek befejeztével a bevásárló kocsit a helyére visszatolta, és abban ottfelejtette a nylon szatyrát, amelyben 129 ezer forint készpénz, irattartó tárcáiban a személyes iratai, gépkocsi forgalmi engedélye. A táskában ezen túl benne volt még a sértett 3800 forint értékű mobiltelefonja egy 200 forint értékű tokban, továbbá egy 2800 forint értékű mobiltelefon egy 200 forint értékű tokban.

Az elkövető ugyancsak a boltban vásárolt, amely után a sértett távozását követően alig egy perc múlva lépett a bevásárló kocsihoz, észlelte, hogy abban egy nylon táska van, a táskát a kocsiból kivette, belenézett, a tulajdonosának nem jelezte, hogy a táskát megtalálta, hanem azzal a parkoló irányába távozott, ezáltal a táskát és a benne lévő dolgokat jogtalanul eltulajdonította. A bűncselekmény elkövetési értéke 136 ezer 700 forint.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!