Lenyúlta

2022.11.09. 14:16

Barátság extrákkal: bankkártyát lopott barátnőjétől a 17 éves tatabányai lány

Barátságból lett büntetőeljárás a megyeszékhelyen. A gyanúsított ígéretet tett, hogy visszafizeti az ellopott pénzt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A tatabányai rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 17 éves lányt, aki barátnőjét lopta meg. A sértett június 6-án barátnőjével egy hétvégi házban éjszakázott. A gyanútlan lány kiborította táskája tartalmát az ágyra, mely között egy bankkártya is volt.

Amíg a lány nem figyelt, addig a barátnője eltette a kártyát, majd egy automatánál a PIN-kód ismeretével 45 ezer forint készpénzt vett le. Másnap az elkövető hívta fel a sértett figyelmét arra, hogy nézze meg a táskáját, mivel neki eltűntek az okmányai.

A nyomozók az ATM-kamera által rögzített felvétel alapján beazonosították az elkövetőt. A fiatal lányt gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett, ellene lopás miatt indult büntetőeljárás. A két barátnő vállalta, hogy közvetítői eljáráson megegyeznek, a gyanúsított pedig ígéretet tett, hogy visszafizeti az ellopott pénzt – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!