Fellebbezés

2022.10.24. 16:33

Ukránokat vertek Tokodaltárón - súlyosabb büntetést kértek az egyik agresszorra

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt elítélték a két férfit. Egyikőjük esetében az ügyészség fellebbezett.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint korábban megírtuk, a Tatabányai Törvényszék október 19-én a főügyészség indítványára az elsőként támadó férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A másik férfival szemben különös visszaesőként 1 év 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, valamint megállapította, hogy a férfi a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

A tárgyaláson az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt kért, az elsőként támadó vádlott és védője felmentésért fellebbezett, a másik vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

Az ügyész ezalatt az idő alatt úgy döntött, hogy az elsőként támadó vádlott vonatkozásában tudomásul veszi a bíróság döntését, míg a másik vádlott vonatkozásában fellebbezést jelentett be annak érdekében, hogy a másodfokú bíróság akként rendelkezzen, hogy a vádlottat nem részesíti előzetes mentesítésben. Az ítélet nem jogerős. Tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A vádirati tényállás lényege szerint a két férfi és az ukrán sértettek 2021. október 11-én az esti órákban együtt italoztak Tokodaltárón. A késő esti órákban haza indultak, majd amikor egy kivilágítatlan, sötét utcába értek az egyik vádlott ok és előzmény nélkül, hirtelen ököllel arcul ütötte az egyik ukrán férfit, aki ettől a földre zuhant és a feje az aszfalthoz csapódott. Ezt követően a másik vádlottal együtt több alkalommal megrúgták a földön fekvő sértettet. Az előzmény nélkül támadó férfi a másik ukrán férfit is ököllel arcul ütötte, aki ettől szintén a földre esett.

Az elsőként bántalmazott sértettnek a rúgásoktól sérülése nem keletkezett, azonban az ökölütések következtében a fején életveszélyesen megsérült. A másik ukrán férfi a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a támadást kezdeményező férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése, a másik vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!