Különös visszaeső

2022.10.10. 16:40

Nem volt nála a kulcsok hatalma: videón a tatai autótolvaj

El akarta adni a lopott kocsit, azonban a nyomozók közbeléptek.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság 2 év 3 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki autóbuszpályaudvaron lopott kulcscsomóval vitt el egy gépkocsit, amit a biztonsági kamera is rögzített. 

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A vádirat szerint a férfi 2020. július 25-én éjjel a tatai  pályaudvaron az autóbuszvezetők részére fenntartott pihenő helyiségbe besurrant, hogy onnan lopjon. 

A férfi itt magához vett két kulcscsomót. Az egyik kulccsal behatolt a váróterembe, majd onnan megpróbált bejutni a jegypénztárba, azonban nem járt sikerrel, ezért a kulcscsomót elhajította. 

Ezt követően a férfi a pályaudvaron parkoló egyik autóbuszba is bement, ott körbenézett, azonban onnan végül nem vitt el semmit. Amikor az autóbuszról leszállt, az autóbusz indító kulcsát a helyszínen eldobta. 

Ezután a férfi visszament a sofőrök pihenő helyiségébe, ott magához vette az egyik dolgozó gépkocsijának indítókulcsát, majd a közelben lévő áruház parkolójában az indítókulcs távirányítója segítségével megkereste az ott parkoló 250 ezer forint értékű autót. 

A férfi ezután a gépkocsit kinyitotta, abba beült, elhajtott vele és tartozékaival, valamint a tulajdonos irataival együtt ellopta. A tolvaj a lopott kocsit értékesíteni akarta, azonban a nyomozó hatóság azt tőle végül lefoglalta, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában