Tárgyalás

2022.10.24. 13:55

Még dicsekedett is szörnyű tettével a tatabányai alsógatyás gyilkos

Egykori zárkatársai vallomásával szembesítették hétfőn P. N.-t, akit azzal vádolnak, hogy kegyetlenül megölte ismerősét, majd még az alsónadrágját is lelopta róla.

G. D. V.

A vádlott szerint mindenki hazudik. Mások szerint meg ő.

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

A Tatabányai Törvényszéken október 24-én folytatták a tárgyalását annak a férfinak, aki kegyetlenül megölte ismerősét, majd ki is fosztotta. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének ügyében tanúk meghallgatásával folytatódott a bizonyítási eljárás.

Mint arról korábban beszámoltunk: a vádirat szerint a P. N. korábbról ismerte az áldozatát, vele több alkalommal együtt italozott. A vádlott 2019. május 20-án kora este megjelent a férfi kertjében található bódéban, majd ismeretlen okból bántalmazta az ittas tulajt. Testszerte több alkalommal ököllel megütötte, fejberúgta, megtaposta a mellkasát, a nyakát, majd a földön fekvő, még életben lévő férfinél lévő 8 ezer forint értékű mobiltelefont elvette és elhagyta a helyszínt. Nem elégedett meg azonban ennyivel. Másnap hajnalban visszament a kertbe, majd a bódéban a holtan fekvő ismerősétől ellopta a műanyag táskáját, a rövidnadrágját, valamint az alsónadrágját, majd a kertből hátulról, az erdőn keresztül távozott.

A hétfői tárgyaláson P. N. egykori zárkatársának vallomását hallgatták meg. A férfi zárkafőnök volt abban a cellában, ahova a gyanúsított került előzetes letartoztatásban. A meghallgatáson a tanú fenntartotta a korábbi vallomását, miszerint legalább egy hónapig voltak egy cellában. 

A férfi elmondta, hogy P. N. először tagadta a gyilkosságot, de mondták neki, hogy látszik az öklén a sérülés. Ekkor vallotta be neki, hogy a sógorával és a lánytestvérével követte el. Elbeszélése szerint egy öregembert vertek meg, aki a közelükben lakott. Mikor eljöttek tőle, elhoztak valami telefont, pénzt meg piát, idézte fel a zárkatárs, akinek a vádlott azt is elmondta, hogy a lánytestvér nem bántotta az áldozatot. 

P. M. azt is mondta, hogy amikor eljöttek, még élt a férfi. Hajnalban mentek vissza hozzá megnézni a lánytestvérével. Akkor a férfi már mozdulatlanul feküdt, ahogyan otthagyták. Erre megijedtek és elmentek. A tanú szerint a P. M. azt is elárulta neki, hogy a vallomástételeknél mindig tagadott, még annak ellenére is, hogy a hazugságvizsgálaton bebukott.

Dr. Borbély Veronika ügyész, helyettes ügyészségi szóvivő a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a sógort és P. N. leánytestvérét korábban tanúként hallgatták meg. Ellenük vádat nem emeltek. A tárgyalás még a héten folytatódik egyébként. 

Mindenki hazudik
P. M.-et több zárkatársa vallomásával is szembesítették a tárgyaláson. A többségük azt vallotta, hogy nekik tagadta a gyanúsított a gyilkosságot, és csak a sógora keverte bele az egészbe, mert őt kérte meg, hogy adjon el egy telefont, amiről később kiderült, hogy az elhunyté. Az egyik rabtárs azonban azt mondta, hogy neki bevallotta a férfi történteket, és még azt is megmutatta, hogy hogyan ütötte meg az öreget, amitől az elesett és meghalt. P. M. az egykori zárkatársainak vallomásait meghallgatva a bírónak többször is hangsúlyosan kijelentette, hogy mindegyikük hazudik és semmi sem úgy történt, ahogyan azok elmondták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!