Truck & Bus

2022.10.18. 09:26

Képeken az ellenőrzés: teherautókat és buszokat bírságoltak a tatabányai rendőrök

Az egyenruhások a ROADPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján végezték a fokozott közúti ellenőrzést.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség október 10. és 16. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végezte. A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya által a szervezett akcióban részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályának közúti ellenőrei is, akik a tehergépjárművek, illetve autóbuszok megfelelő műszaki állapotát a rendőrökkel együtt vizsgálták.

A célirányos ellenőrzést Tatabánya belterületén három különböző helyszínen végezték az egyenruhások. A menetokmányok mellett, a vezetési- és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását is figyelték.

Az ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások 7 esetben, összesen 155 ezer forint értékben helyszíni bírságot szabtak ki, mivel a járművek műszaki állapotában hiányosságot állapítottak meg. Egy esetben a sofőrrel szemben a közlekedési felügyelet közúti járőre fuvarozási engedély hiánya miatt indított eljárást

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy elindulás előtt minden esetben ellenőrizzék le az igénybe vett jármű műszaki állapotát. Minden útra kelés előtt a jármű vezetője köteles a kormányberendezés, a fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát, működését ellenőrizni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!