Kábítószer-kereskedelem

2022.10.28. 07:01

Havi egymillióért ment a drog Tokodaltáróról a fővárosba

Mindhárom díler letartóztatásban marad.

Kemma.hu

A kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta egy fiatalkorú és két felnőttkorú férfi letartóztatása határidejének meghosszabbítását. A bíróság a három férfi letartóztatását egy-egy hónapra, október 5-én rendelte el. Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfi  letartóztatását három-három hónappal, azaz 2023. február 5-ig hosszabbítsa meg.

Az indítványban írt megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú esztergomi férfi 2021 októberétől 2022 szeptember 23 -ig  másfél-két hetente értékesített marihuánát, valamint amfetamint legalább 25  fogyasztó részére. A két felnőttkorú férfi 2022 tavaszától kezdően egy tokodaltárói ingatlanban marihuánát termesztett, a leszüretelt növényt valamint egyéb szintetikus kábítószert értékesített a fiatalkorú elkövető felhasználásával.  Az egyik felnőttkorú férfi egy fogyasztó részére 2022 nyarától rendszeresen értékesített marihuánát és amfetamint.

A másik felnőttkorú férfi Budapesten havonta egymillió forintért vásárolt különböző kábítószereket, amelyeket a fiatalkorú férfi részére, valamint más személyek részére adott el. Ez a férfi, amikor értesült a büntetőeljárás megindulásáról, a termesztett marihuanát elégette, míg más kábítószert egy budapesti ingatlan területén egy fagylaltos dobozba rejtve elásott. Az esztergomi rendőrök az elkövető útmutatása alapján az így elrejtett kábítószert kiásták és lefoglalták, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!