Eltiltás és pénzbírság

2022.10.17. 09:27

Betintázva autózott neje kocsijával – fizethet, de nem vezethet a Tatán lekapcsolt sofőr

Az ügyészi fellebbezés alapján a járművezetéstől eltiltás tartamát 10 hónapról 1 év 2 hónapra súlyosították.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Az ittas járművezetés miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség eredményes fellebbezést nyújtott be az elsőfokú ítélettel szemben a járművezetés eltiltás időtartamának hosszabbítása iránt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint az elkövető január 29-én 17 óra körül Kocsról Tatabányára indult, ittasan vezetve a felesége kocsiját, azonban 7,8 kilométer megtétele után Tatán, a Kocsi úti temetőnél rendőrjárőr igazoltatta őt.

A férfi szervezetében a cselekmény időpontjában legalább 1,70 ezrelék véralkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, ami közepes fokú alkoholos befolyásoltságot jelent. A helyszínen intézkedő rendőrjárőr a férfi járművezetői engedélyét nem tudta elvenni, mert az nem volt nála

A Tatai Járásbíróság a vádirat alapján a férfit 187 ezer forint pénzbüntetésre és 10 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosbítás, azaz hosszabb tartamú járművezetéstől eltiltás alkalmazása érdekében.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy az ügyészi fellebbezés alapos, ezért az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, az elkövetőt 1 év 2 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!