Letartóztatás meghosszabbítása

2022.10.28. 18:56

Az szilvesztert is a hűvösön tölti a kimlei Kaszanova

Több millió forintot csalt ki internetes társkeresőkön keresztül nőktől, a szélhámos férfi.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, többrendbeli csalás bűntette miatti ügyben indított eljárást a Komáromi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tíz nőtől, internetes társkereső oldalakon keresztül csalt ki jelentős összegeket. Az ügyészség ismét indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, adta hírül a Komárom - Esztergom Megyei Főügyészség. 

Az indítvány szerint a férfi tíz nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon,  mindegyiket tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű károkat okozott. Az egyik nőnek azt ígérte, hogy közösen vásárolnak házat, és rávette, hogy a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket, azonban mint kiderült, a férfinak ilyen szándéka nem volt.

Hat további nő esetében szemműtétre hivatkozva kért és kapott kölcsön. A férfi valótlanul állította a szemműtét szükségességét, két esetben külföldi műtétről beszélt, és a kapott kölcsönöket ezekben az esetekben sem fizette vissza. A csaló a nőknek egy esetben 3 milliós, egy másikban 1 millió 850 ezres, illetve 700, 480, 290, és 400 ezer forintos kárt okozott.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77 ezer forint kölcsönt. A kilencedik nőnek azt állította, hogy adótartozása van, ezért kért és kapott 330 ezer forintot. A tizedik nőnek azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1 millió 400 ezer forintra. 

Az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2021. november 05-én egy hónapra rendelte el a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, és legutóbb 2022. november 05-ig meghosszabbította. Az ügyészség indítványozta, hogy  a nyomozási bíró a letartóztatást 2023. január 05-ig hosszabbítsa meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!