Szabálysértések

2022.10.31. 08:10

Autós üldözés Tatabányán: kocsival, majd futva menekült a kifigyelt bliccelő

A rendőrök tudták a sofőrről, hogy vaj van a füle mögött, ám nem állt meg amikor igazoltatás alá vonták. Egy ház udvarának szemétdombjáig tartott a hajsza.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A járőrök Tatabányán, a Dankó Pista úton figyeltek fel egy személygépkocsi vezetőjére október 30-án délután. Az egyenruhások tudták, hogy az autót vezető férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért utána indultak. Meg akarták állítani a járművet, de amikor a sofőr ezt észlelte, nagy sebességgel elhajtott, majd több alkalommal áttért a szemközti sávba, irányjelzés nélkül cikázott a sávok között. 

Áthaladt a záróvonalon is és nem állt meg a STOP táblánál sem. A Gyár utca végén a férfi megállt és futva menekült tovább. Befutott egy ház udvarára, ahol egy szemétkupac mögé bújt. A rendőrök végül itt fogták el. 

Megállapították, hogy a gépkocsira nem kötöttek kötelező biztosítást és lejárt a műszaki érvényessége is. Az autó egyik lámpabúrája törött volt, a hátsó búrák le voltak fóliázva, és a gumiabroncsok állapota sem volt alkalmas biztonságos közlekedésre

A 35 éves férfi által elkövetett szabálysértések miatt az egyenruhások bírságot szabtak ki, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene, és őrizetbe vették, adta hírül a police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!