Gyakorlat

2022.10.12. 14:00

7 mentőcsoport bizonyította Tatabányán, rájuk mindig lehet számítani, ha baj van

Minősítő gyakorlat keretében adott számot tudásáról hét település mentőcsoportja Tatabányán.

K. D.

A feladatok egy-egy feltételezésre épültek

Forrás: 24 Óra

Fotó: K.D.

A Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség gyakorlatát a tatabányai Által-ér és Galla-patak találkozásánál rendezték, több mint nyolcvan ember és hét mentőcsoport vett részt. Céljuk a térséget veszélyeztető viharkárok, vízkárok esetén a károk csökkentése, az emberi életek és anyagi javak óvása.

A csapatoknak egy feltételezett, nagy mennyiségű csapadék okozta következményekkel kellett megbirkózniuk. A mentőcsoportok vízszivattyúzási, homokzsákolási feladatokat hajtottak végre a nap folyamán, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kollégájának szakmai felügyeletével. Emellett a viharkár helyszínén található árkot megtisztították a csapadék lefolyását gátló növényzettől, lehullott ágaktól.

A feladatok végeztével Sikrai Attila tűzoltó alezredes a Nemzeti Minősítő Bizottság nevében a gyakorlaton teljesítő mentőcsoportok részére megfelelt minősítést adott. Bana, Dunaalmás, Kisbér, Mocsa, Naszály, Súr és Tatabánya mentőcsoportjai így újabb öt évre szerezték meg minősítésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!