Tárgyalás

2022.10.26. 14:00

34 éve történt balesetére próbált hivatkozni a tatabányai anyósgyilkos

Tanú és elmeorvosi szakértő meghallgatásával folytatódott az anyósgyilkos tárgyalása szerdán a Tatabányai Törvényszéken.

G.D.V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Mint arról korábban beszámoltunk: a vádirat szerint T. N. és anyósa rossz viszonyban voltak, most egy porzsákon vesztek össze. A vitának az idős asszony vetett véget, elindult az emeletről lefelé a lépcsőn. A férfi utánament, majd véletlenül meglökte anyósát, aki ettől a lépcsőről a földre zuhant. A nő az esés miatt magatehetetlenül feküdt az előszoba padlóján, amitől veje nagyon ideges lett, ezért a nőt több alkalommal megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét hátrafeszítette, fejét több alkalommal a járólapba ütötte.

A tárgyalás elején a bíró felolvasott egy kórházi zárójelentést, ami 1988-ban készült és a vádlott 4 éves korában, egy közúti baleset során elszenvedett súlyos agyvérzéséről szólt. Mint később kiderült a védelem erre az esetre hivatkozva próbálta megmagyarázni a férfi vallomását. Ugyanis az esetet először balesetként kezelték, T. N.-t pedig tanúként hallgatták meg. Akkor azt mondta, hogy nem volt otthon, amikor történt az eset és hazaérve a lépcső alatt, a földön fekve találta az anyósát.

Azonban a szekértői vélemények ezt nem támasztották alá, és ekkor már T. N. is máshogy emlékezett a történtekre. Azt vallotta, hogy anyósa véletlenül esett le a lépcsőn, mikor megnézte nem volt pulzusa. Ekkor ő bepánikolt, valami átkattant az agyában és háromszor megrúgta a testet. De erre már csak később emlékezett, amikor visszatért a házba és újra előjöttek az emlékei. 

A férfi szerint a korábbi agyrázkódása okozhatta nála ezt az emlékezetkiesést. Ezzel azonban a kirendelt két elmeorvosi szakértő nem értett egyet. Kiemelték, hogy az agyrázkódás nyolc napon belül gyógyuló sérülésnek értékelhető. Vagyis a 34 éve történt eset nem okozhatott emlékezetkiesést. Szerintük a vádlottnak szélsőséges érzelmi megnyilvánulásai vannak. Alkalmazkodási nehézségek és indulatkezelési problémák jellemzik. Felelősséget nem vállal tetteiért, másokat hibáztat. A szakértők a vizsgálat során nem tudták igazolni a heveny emlékezetkiesést. A tárgyalás pénteken folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!