Két férfi, egy eset

2022.09.09. 08:34

Viperával a kezükben kopogtak be a tatabányai lakásba - vittek, amit tudtak

Benyomták az ajtót, majd telefonnal, készpénzzel, SZÉP kártyával és bankkártyával távoztak. Elfáradtak a lopásban, mert utóbbival azonnal vettek egy energiaitalt 280 forintért.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A rablás és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a két elkövető közül az egyik férfi letartóztatását november 8-ig meghosszabbította, a másik férfi letartóztatását pedig egy hónapra elrendelte – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk,  a két 20 éves fiatal, Cs. P. és S. Á. március 4-én 22 óra 10 perckor megjelent egy ismerősük tatabányai lakásánál. Az egyikük bekopogott, miközben fenyegetően kiabált. A sértett résnyire kinyitotta az ajtót, a kiabáló férfi pedig a kezében egy fém bottal, „viperával” hadonászott befelé.

Az elkövető  testi erővel nyomta az ajtót befelé, miközben sértett az próbálta azt visszanyomni. Ám a másik elkövető is nyomta az ajtót, így a két suhancnak sikerült bejutnia a lakásba.

Az ott lakó férfi a lakásba belépő viperás betörő kezére ráfogott, dulakodtak. Eközben a másik elkövető a lakásban magához vette a sértett telefonját, 65 ezer forint készpénzt, a sértett nevére kiállított SZÉP kártyát és bankkártyát. A viperát tartó férfi a dulakodás közben odaszólt társának, aki ezután magához vette a sértett játékkonzolját is. Az elkövetési érték összesen 303 ezer forint volt.

A két 21 éves férfi ezután a lopott értékekkel távozott a lakásból. Nem sokkal később egyikük egy automatából a sértett nevére kiállított bankkártyát jogosulatlanul felhasználva egy energiaitalt vett 280 forint értékben.

Miután a sértett bejelentést tett, a tatabányai rendőrök forró nyomon indultak az elkövetők után. Egyiküket, a 20 éves Cs. P-t még aznap éjjel, társát, a szintén 20 éves S. Á-t pedig másnap délelőtt fogták el. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt vették őket őrizetbe.

A viperát tartó férfi letartóztatását március 8-án rendelte el a bíróság, majd legutóbb november 8-ig meghosszabbította azt. A másik férfi letartóztatását a bíróság előbb március 7-én rendelte el, majd a férfi március 17. napjától szabadságvesztését töltötte, ezután a bíróság az ügyészség újabb indítványára a férfi letartóztatását a szabadságvesztésből szabadulás kezdetétől ismét elrendelte egy hónapra – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!