Rács mögött

2022.09.28. 12:30

Videón az esztergomi fosztogató: városszerte lopott, amit csak ért magával vitt

Elárusító bódékat is feltört, de most jó időre börtönbe kerül a különös visszaeső.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi  Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság  4 év 6 hónap  börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra és 5 ezer 400 forint vagyonelkobzásra ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki összesen tíz rendbeli vagyon elleni bűncselekményt követett el, az áruházi lopást  biztonsági kamera rögzítette.

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 28-án az esztergomi áruházban a ruházatába rejtett két tabletet és egy okostelefont, összesen 125 ezer 997 forint értékben. A férfi  fizetés nélkül kívánta elhagyni az üzlet területét, azonban a biztonsági kapu bejelzett, ezért  őt a biztonsági őr tetten érte, így a lopással okozott kár megtérült. A cselekményt biztonsági kamera rögzítette.

A férfi egy ismerősével 2021. szeptember 25 -én alkoholt fogyasztott, majd együtt hazamentek az ismerős esztergomi lakásába. A tolvaj, miután ismerőse elaludt, alvó és ittas állapotát kihasználva magához vette annak   mobiltelefonját, notebook-ját, mobilt Wifi routerét, és hajnyíró készülékét, valamint 28 ezer forint készpénzét. A kifosztással a férfi 62 ezer forint kárt okozott.

Nem sokkal később, 2021. október 03-án éjszaka 6 esztergomi elárusító bódét tört fel, hogy azokból lopjon. Egy esetben mintegy 31 ezer forint készpénzt, egy másik esetben 5 ezer 400 forint értékben pénzt, vízforralót és kávét vitt el, négy további esetben értékek nélkül távozott. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért fellebbezett, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!