Illegális bevándorlók

2022.09.14. 20:50

Újabb embercsempész rendőrkézen: Tatabánya mellett állították meg a migránsokat

A kazah férfi öt afgánt próbált meg eljuttatni az osztrák határhoz.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a  Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 2 év 4 hónap börtönbüntetésre, és 4 év 8 hónap kiutasításra ítélte azt a kazah  állampolgárságú férfit, aki a cseh forgalmi rendszámú autójában 5 migránst szállított.

5 migránst szállított a kazah embercsempész
Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi április 11-én a reggeli órákban– pontosabban meg nem határozható időpontban – Magyarország területén, a déli határ közelében felvett az általa vezetett cseh hatósági jelzésű autójába öt, magukat afgán állampolgárnak valló migránst.  Az illegális bevándorlók Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek, hogy az embercsempész segítségével a magyar-osztrák államhatárt jogellenesen átlépve Ausztrián át Csehországba jussanak. 

A sofőrt a rendőrjárőrök április 11-én, este nyolc óra után az M1 autópályán, Tatabánya térségében, az 54 kilométer szelvényében állították meg, amikor a jármű utasterében a migránsokat megtalálták. Az ügyész az elsőfokú ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!