Bírósági ítélet

2022.09.22. 07:01

Rács mögött a két tolvaj: munkásautókat feltörve Táton, Lábatlanon, Nyergesen loptak szerszámokat

Az egyik férfi különös visszaesőnek minősült, a három lopás alatt okozott kár meghaladja az egy millió forintot.

Kemma.hu

Forrás: Új Dunántúli Napló

Fotó: AS

Az Esztergomi Járási Ügyészség több rendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik több autóból tulajdonítottak el különféle szerszámokat. Az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott az ügyben.

A vádirat szerint a két büntetett előéletű férfi olyan gépjárműveket keresett, amelyek „munkásautók" voltak, így bennük nagy valószínűséggel szerszámokat, kisgépeket tároltak.  A vádlottak autóval jutottak el az ötletszerűen kiválasztott helyszínekre, ahol a sofőr figyeléssel biztosította a társa lopását, aki az eltulajdonított szerszámokat aztán értékesítette.

A tolvajok táti, lábatlani és nyergesújfalui gépkocsikból loptak, két esetben azok hátsó ajtaja nyitva volt. A nyergesújfalui lopásnál a tettes a gépjármű oldalsó üvegét húzta el, azon keresztül nyitotta ki a tolóajtót. Ebből a gépkocsiból 863 ezer 600 forint értékben loptak el különféle szerszámokat. A táti lopással 109 ezer 500 forint, a lábatlani lopással 74 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosoknak.

Az ügyészség vádirata alapján a járásbíróság az egyik férfival szemben 3 év börtönbüntetést szabott ki és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, különös visszaesőnek minősülő társát pedig - aki figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését – 4 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában