Eltűnt személy

2022.09.01. 14:22

Nyílegyenesen ment a szag után: Buksi vezetett a 87 éves néni nyomára Nagysápon

Kemma.hu

Forrás: Tatabányai 4x4/ Facebook

Beszámoltunk róla, hogy eltűnt egy 87 éves néni a nagysápi idősek otthonából augusztus 22-én, a délutáni órákban. Felkutatásban a rendőrök mellett gyors segítségként siettek a helyszínre a polgárőrök, illetve önkéntesek is. A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 7 tagja kutyával, elsősegély és technikai felszerelésekkel vett részt a keresésben.

Az eltűnt felkutatásában Buksi kutyusuk jelentett nagy segítséget, aki szagminta után meghatározott irányt vett egy szántás felé. Végült az idősek otthonától mintegy 2-3 kilométerre a keresők élve, de átázva és átfázva bukkantak a földúton gyalogló demens nénire, aki sem térben, sem időben nem tudott tájékozódni.

A Tatabányai 4x4 most közösségi oldalán számolt be arról, hogy az egyesület köszönőlevelet kapott a rendőrségtől  a segítségnyújtásért. A terepjárósok a posztban közzétettek egy térképet is, amelyen jól látható, hogy a szagminta alapján elinduló Buksi keresőkutya nyílegyenes vonalon vezette az őt követőket a bajba jutott néni nyomára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!