Lopás és garázdaság

2022.09.16. 18:20

Miközben tört-zúzott, a sonkától a jegykiadó gépig mindent ellopott a komáromi teleportáló akrobata

Öt helyen bukkant fel a városban a férfi egy éjszaka alatt, miközben üvegajtókat és kirakatokat tört be. December 25-ig biztosan nem kerül szabadlábra.

Kemma.hu

Forrás: City Magazin/Hírnyolc

Fotó: BARANYAI ATTILA

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak az ácsi férfinak, aki az indítvány szerint augusztus 23-án hajnalban öt különböző bűncselekményt követett el

  • Hajnali 3 óra körül egy komáromi épület lépcsőháza bejárati ajtaját egy köztéri kukával bedobta, emiatt annak üvege kitörött, a cselekmény garázdaság vétségének minősül.
  • Éjfél után egy komáromi épület ráccsal védett ablakát egy fadarabbal betörte, majd ellopott 2 horgász orsós papírdobozt a benne lévő alkatrészekkel ezer forint értékben.
  • Fél egy magasságában egy komáromi étterem bekerített udvarára mászott be, majd az épület zárt ajtaját megpróbálta felfeszíteni. Ezt követően az étterem udvarán álló hűtőkonténerből magával vitt egy üveg pezsgőt, egy fémtálcát és négy sonkát. A férfi ezután egy autót is feltört, majd abból 6 ezer forint készpénzt, 2 darab 5 literes zacskós bort, jégkaparót és öngyújtót lopott, az elvitt termékek értéke összesen 100 ezer forint volt.
  • Nem sokkal később a komáromi autóbuszállomás forgalmi irodájának a nyitott ablakán mászott be, majd az irodából eltulajdonított 1 darab 300 ezer forint értékű jegykiadó gépet.
  • 00 óra 30 perc és 05 óra 30 perc közötti időben egy komáromi áruház bejárati ajtó melletti panoráma üveg külső tábláját betörte, ezzel 1 milliót forintnyi kárt okozott.

A férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2022. augusztus 25-én egy hónapra rendelte el. Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását december 25-ig hosszabbítsa meg, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!