Lopás sorozatban

2022.09.19. 09:27

Melós kocsikra utazott a páros: Nyergesen, Táton és Lábatlanon loptak szerszámokat

A nyergesi kocsiból 863 ezer, a tátiból 109 ezer, a lábatlaniból 74 ezer forint értékben loptak el különféle szerszámokat.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróság szeptember 20-án, kedden tárgyalja annak két férfinak az ügyét, akik melós kocsikra utazva loptak több megyei településen. Mindketten büntetett előéletűek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a két férfi olyan gépjárműveket keresett, amelyek „munkásautók" voltak, így bennük nagy valószínűséggel szerszámokat, kisgépeket tároltak. A büntetett előéletű vádlottak autóval jutottak el az ötletszerűen kiválasztott helyszínekre.

Kettejük közül a sofőr figyeléssel biztosította a társa lopását, aki az eltulajdonított szerszámokat értékesítette is. A vádlottak táti, lábatlani és nyergesújfalui gépkocsikból loptak, két esetben azok hátsó ajtaja nyitva is volt. A nyergesújfalui lopásnál a tettes a gépjármű oldalsó üvegét húzta el, azon keresztül nyitotta ki a tolóajtót.

A tolvajok a nyergesi gépkocsiból 863 ezer 600 forint értékben loptak el különféle szerszámokat. A táti lopással 109 ezer 500 forint, míg a lábatlani lopással 74 ezer forint kárt
okoztak a sértetteknek. A szeptember 20-i ülés folytatólagos előkészítő ülés lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!