Migránsok

2022.09.14. 18:16

Hihetetlen, hogyan akarta átjuttatni a migránsokat a bolgár embercsempész

16 illegális bevándorlóval robogott az osztrák határ felé. Fotókon az átalakított teherautó.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a bolgár állampolgárságú férfi letartóztatása meghosszabbítását,  aki 16 migránst szállított illegálisan, a kamion erre a célra kialakított rejtekében bújtatva.

Az indítvány szerint a férfi  2021. december 14-én, délelőtt 11 óra  körül Szerbia felől a horgosi határátkelőhely átlépését követően Magyarország területére érkezett. Az embercsempész részére a megbízója egy mobiltelefont adott, melyen keresztül kapcsolatban állhattak.  

16 migráns akart Ausztriába csempészni egy bolgár férfi
Forrás: police.hu

Aznap, valamikor éjfél és reggel nyolc óra közötti időben a férfi  a bolgár honosságú ponyvás teherautó rakterének felső részén kialakított egy olyan búvóhelyet, amit a raktér pusztán betekintéssel történő ellenőrzésekor nem láthattak. A mindössze 40 centiméter magas és a raktér teljes területének megfelelő hosszúságú és szélességű részébe, embercsempészek segítségével Magyarországra  bejutott 16 illegális migránst vett fel. 

A férfi ezt követően a tehergépkocsival az M1-es autópálya irányába közlekedett, miközben megbízójával egy alkalmazások keresztül, koordinálták megadásával és telefonálva tartották a kapcsolatot.  

Migránsokat szállító, átalakított teherautó
Forrás: police.hu

A teherautóra felvett személyek Magyarország területén tartózkodásra jogosultak nem voltak, és elsődlegesen Ausztriába kívántak eljutni. A szállítás során 2021. december 17. napján 7 óra 40 perckor a teherautót az M1 autópálya 99+500-as km szelvényében, Komárom-Esztergom megye területén rendőri ellenőrzés alá vonták, és leleplezték az embercsempészt.

A bíróság a férfi letartóztatását 2021. december 19-én rendelte el, határidejét legutóbb 2022. szeptember 19-ig hosszabbította meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2022. november 19-ig hosszabbítsa meg, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában