Frontális karambol

2022.09.22. 13:44

Helyszíni fotók: dorogi rendőr kezdte meg az újraélesztést a 10-es úti baleset után

Többen megsérültek a balesetben és mentőhelikopter is a helyszínre sietett.

Szász Dalma Kitti

Forrás: police.hu

Mint arról beszámoltunk, frontális karambol történt Dorognál, a 10-es úton szeptember 21-én a délutáni órákban. Gányai Balázs őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a balesetben négyen sérültek meg. Volt, akihez mentőhelikopter is érkezett. A helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben.

A Leányvár felől érkező autósokat a 117-es útra terelték, a Dorog felé érkezők pedig a 111-es út felé kerülhettek. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesethez az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a gépkocsikat, majd a helyszín biztosításában vettek részt.

Gányai Balázs hozzátette, hogy a balesetben megsérült egy 63 éves nő is, akinek újraélesztését a helyszínen Balogh László főtörzsőrmester, a Dorogi Rendőrkapitányság járőre kezdte meg. A rendőrök kiérkezésekor az egyik jármű mellett feküdt a nő, akinek nem voltak életjelei, nem volt légzése és keringése sem. Balogh László főtörzsőrmester, aki egyébként Police Medic végzettségű járőr, haladéktalanul megkezdte a sérült újraélesztését. 

– Kollégánk a mentők kiérkezéséig folyamatosan végezte a mellkaskompressziókat. Az időközben kiérkezett mentőszolgálat munkatársainak segítségével sikeresen újraélesztették a nőt, akit aztán kórházba szállítottak. A Police Medic képzés egy speciális szakképesítés, amely során életmentő beavatkozásokat, és a teljes újraéleszetési protokollt sajátítják el kollégáink – számolt be a sikeres életmentésről Gányai Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!