Csalás

2022.09.26. 20:01

Hamis aláírással kérelmezte az anyuka a gyermekének útlevelét Dorogon

Az Esztergomi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználása miatt indított eljárást egy anyavál szemben, aki a gyermekére az útlevéligénylést úgy nyújtotta be, hogy a kérelmen a volt élettársa aláírása hamis volt.

Sz. D. K.

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő nőt intézkedésként bocsássa próbára. Mint kiderült, a nő  tisztában volt az okiraton lévő aláírás hamis voltával.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóreferense ismertette a vádiratot, amely szerint a nő és a férfi kapcsolatából 2020-ban gyermek született. Az élettársak közötti kapcsolat megromlott, ezért a nő a közös kiskorú gyermekkel együtt elköltözött a férfitól. A nő Nagy-Britanniába akart utazni a gyermekkel, ezért idén február 4-én Dorogon az okmányirodában a gyermek részére útlevél kiadását kérelmezte. 

A nő az okmányirodai ügyintézőnek átadott, ezáltal felhasznált egy „Cselekvőképtelen kiskorú kérelmező útlevelének kiadásához hozzájáruló szülői (törvényes képviselői) nyilatkozat” elnevezésű okiratot, amelyet azonban az apa helyett, az ő nevével, ismeretlen személy írt alá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!