Összegzés

2022.09.22. 11:04

Évértékelőt tartott, a létszámhiányról is beszélt az oroszlányi rendőrkapitány

Bolehradsky Szilveszter a jövő terveire is kitért.

Wágner Zsanett

Bolehradsky Szilveszter

Forrás: police.hu

Lassan egy éve az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője Bolehradsky Szilveszter, ezredes, rendőrségi főtanácsos. Az elmúlt időszak tapasztalatairól, további terveiről és toborzó munkájáról is beszélt az oroszlányi televízió stúdióvendégeként. A vezető korábban Komáromban dolgozott. 

Azon túlmenően, hogy Oroszlánynak is megvannak a bűnügyi sajátosságai és a közlekedési jellegzetessége, jóval nyugodtabbnak ítéli a Duna menti településnél a bányászvárost. Az elmúlt időszak Bolehradsky Szilveszternek informálódással és a helyzetfelismeréssel telt, de beszélt a szükséges átcsoportosításokról is.

Oroszlány nem volt rossz helyzetben az ideérkezésem előtt sem. Viszont mindenképp figyelünk arra, hogy hozzuk az elvárt statisztikát 

– nyilatkozta az ezredes. Hozzátette: jellemző a szeszesital-fogyasztás a közterületeken, boltok és vendéglátóhelyek környékén. 

Szerencsére kiváló az együttműködés a közterület-felügyelettel. Több szakmai egyeztetésen vagyunk túl, aminek legfőbb eleme a közterületek általános rendjének visszaállítása. Ezen dolgozunk jelenleg is 

– fogalmazta meg a legfontosabb feladatot az oroszlányi rendőrkapitány. 

A migrációs helyzet megkívánja, hogy az ország minden kapitányságáról kollégák végezzenek határvédelmi feladatokat. Oroszlányban is ez a helyzet. A rendőrkapitány bízik a határvadász századok felállításában és a határ menti szolgálatok megszűnésében. 

A legszebb időszak volt a nyolc évig tartó nyomozói munka - Bolehradsky Szilveszter szolgálatát a Tatabányai Rendőrkapitányságon kezdte 1991-ben, nyomozó szeretett volna lenni. Célja hamar valóság lett, hiszen kilenc hónap elteltével a bűnügyi osztályon folytatta a munkát, 99-ben lehetőséget kapott annak vezetésére. Visszatekintve úgy fogalmaz, ez a nyolc év volt számára a legszebb rendőri időszak. Utána megbízták az ellenőrzési szolgálat, később pedig a kapitányság vezetésével. Miként fogalmaz: úgy gondolom, a legnagyobb tudást az követeli meg, ha egy szakterület vezetője lehet valaki! A kapitány az izgalmakban bővelkedő munkavégzés miatt választotta a szakmát és a jövő egyenruhásainak sem tud mást garantálni. Mindemellett fontos motiváló erőt jelent szerinte a bérrendezés. Nettó 80 ezer forinttal nőtt az egyenruhások kezdő fizetése is az elmúlt időszakban, ami már érezhető különbség. 

Az oroszlányi kapitányságon is van létszámhiány, a kapitány szerint 15 jelentkezőt biztosan fel tudna venni. A határvadászok jelentkezéséhez 18–55 közötti életkor, alapfokú végzettség, egészségi, fizikai és pszichikai alkalmasság, büntetlen előélet és magyar állampolgárságot igazoló dokumentum szükséges. Rendőröknek szigorúbb a követelményrendszer: érettségi szükséges és magyarországi lakhellyel kell rendelkezni, valamint vállalni kell a kifogástalan életvitel ellenőrzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!