Fórum

2022.09.10. 18:40

Biztonságos nyár Oroszlányban: probléma nélkül zajlottak le a nagy rendezvények

A bányászváros közbiztonsági helyzetéről tárgyaltak az egyenruhás szervek a polgármesteri hivatalban. Az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága szerint kisebb fennakadások nélkül zárták a nyári rendezvények sorát, a bányásznapi ünnepségsorozat kivételével.

W. Zs.

A Napfénykarnevál programjai sokakat csábítottak ki a térre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Mint ismert, először szervezték meg a programokat a Bányászati Múzeumban, ahol nem várt helyzettel álltak szemben a szervezők és az egyenruhások. A kialakult helyzetre, mivel ezentúl is a múzeumban ad otthont a bányásznapi programoknak, mindenképp megoldást keresnek a szakemberek.

Dr. Bolehradsky Szilveszter ezredes, városi rendőrkapitány elmondta, hogy kiemelt bűncselekmény nem történt az utóbbi időszakban a bányászvárosban. Az elnöki beszámoló szerint sikeresen, komolyabb probléma nélkül lezajlottak a nyári rendezvények. A teljesség igénye nélkül ide sorolható a Napfénykarnevál, a Szent Iván Éji Mulatságok, a filmvetítések, vagy a Boroszlány. 

Később a Dózsa György úti Sakk-Matt üzlet környékén uralkodó állapotok kerültek terítékre. Ennek előzménye, hogy több lakossági bejelentés érkezett a tűrhetetlen helyzet miatt. A rendőrkapitány szerint 16 helyszíni bírságot szabtak ki, főként csendháborításért és közterületen történő alkohol fogyasztásért a közelmúltban. 

Dr. File Beáta jegyzőhöz is eljutott a panaszáradat, aki személyesen is beszélt már az üzlet tulajdonosával. Vele is, és a ház lakóival is törekszenek a probléma mielőbbi megszüntetésére. Hosszútávon megoldást jelenthet a bolt csökkentett nyitvatartási idejének szigorú betartása, valamint egy olyan önkormányzati rendelet megalkotása, mely hatást tud gyakorolni a hasonló esetekkel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában