A tettek embere

2022.08.25. 20:00

Végigdolgozta az éjszakát az ácsi tolvaj: zsinórban 5 bűncselekményt követett el

A büntetett előéletű férfi letartóztatását az elkövetett bűncselekmények jellege, a nyomozás állása, illetve a bűnismétlés veszélye is indokolta.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak az ácsi férfinak a letartóztatását, aki egyetlen éjszaka alatt egymást követően öt bűncselekményt követett el Komáromban – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfi augusztus 23-án hajnali 5 óra között 5 különböző bűncselekményt követett el:

  • 0 óra 20 perc körül egy komáromi épület ráccsal védett ablakát egy fadarabbal betörte, majd ellopott 2 darab horgász orsós papírdobozt a benne lévő alkatrészekkel együtt,  1000 forint értékben. A rongálással okozott kár 200 ezer forint volt.
  • 0 óra 30 perc körül egy komáromi étterem bekerített udvarára ment be, majd az épület zárt ajtaját kísérelte meg felfeszíteni. Ezt követően az étterem udvarán álló csukott, de nem zárt hűtőkonténerből ellopott 1 üveg pezsgőt, 1 fémtálcát és 4 egész sonkát. A férfi egy személygépkocsit is feltört, amiből 6 ezer forint készpénzt, 2 zacskó 5 literes bort, jégkaparót és öngyújtót lopott összesen 100 ezer forint értékben, míg a rongálással 400 ezer forint kárt okozott.
  • 0 óra 30 perc körül a komáromi autóbuszállomás forgalmi irodájának a nyitott ablakán mászott be, majd az irodából ellopott egy 300 ezer forint értékű jegykiadó gépet.
  • 3 óra körül egy komáromi épület lépcsőházának bejárati ajtaját egy köztéri kukával bedobta, így annak üvege kitörött. A cselekmény garázdaság vétségének minősül.
  • 0 óra 30 perc és 5 óra 30 perc között egy komáromi áruház bejárati ajtaja melletti panoráma üveg külső tábláját törte be, amivel 1 millió forint kárt okozott.A Komáromi

A Komáromi Járásbíróság az augusztus 25-én kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A büntetett előéletű férfi letartóztatását az elkövetett bűncselekmények jellege, a nyomozás állása, illetve a bűnismétlés veszélye is indokolta. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában