Indítvány

2022.08.17. 10:17

Román biznisz az M1-esen: 28 migránssal bukott meg Tatabányánál, hűvösön tartanák

Az ügyészség továbbra sem engedné szabadon a román embercsempészt, aki 28 migránssal bukott meg az M1-es autópályán Tatabányánál.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a román állampolgárságú férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, aki tehergépkocsi rakterében 28 migránst szállított. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság a férfi letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság július 26-án rendelte el. Az ügyészség indítványozta a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását.

Az indítvány szerint a férfi az általa vezetett járművel az eddig ismeretlen megbízója utasítására a szerb-magyar határhoz közel, Magyarország területén  az általa vezetett jármű rakterébe 28 fő pakisztáni és indiai állampolgárt felvett azzal a céllal, hogy őket Ausztriába szállítsa. A gyanúsított a migráns személyekkel mintegy 50 percet utazott, amikor egy mezőgazdasági területnél, pontosabban meg nem határozható helyen megállt a gépkocsival, ott leszállította a raktérből a 28 fő migráns személyt, majd elment és kb. 20. perc múlva vissza ment értük, tovább szállításuk céljából. Az elkövetőt a gépkocsival július 23-án 23 óra 10 perckor a Tatabánya, M1-es autópálya 54 kilométerszelvényénél intézkedés alá vonták a rendőrjárőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában