Karma

2022.08.07. 11:01

Rendőrök elől menekült, egy másik rendőrautóba ütközött bedrogozva a tatabányai sofőr

A kocsiban hárman ültek, a drogteszt mindhármuknál pozitív eredményt mutatott. A nyomozók eljárást indítottak ellenük.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A tatabányai rendőrök augusztus 6-án, szombaton délután a város belterületén vettek észre egy nem megfelelő műszaki állapotban lévő autót. Az is látszott, hogy a kocsinak sem a vezetője, sem az egyik utasa nem használta a biztonsági övet. Az egyenruhások ellenőrzés alá akarták vonni az autót, amelynek sofőrje a rendőri jelzésre először megállt, majd gázt adva inkább elhajtott.

A menekülők a Szende utca és az Összekötő utak kereszteződésébe kanyarodtak be balra, ott azonban nekiütköztek egy szabályosan közlekedő másik rendőrautónak. A járműben elől utazó utas az ütközést követően kiszállt az autóból és elfutott. A járőrök azonban utána eredtek és elfogták.

Az autó átvizsgálásakor a rendőrök kábítószergyanús anyagot, valamint sodráshoz használt papírt, mérleget és őrlőt is találtak. Mindhárom személyt előállították a rendőrkapitányságra, a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett. Ráadásul az iratok ellenőrzésekor az is kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A rendőrök a járművezető, illetve két utasa ellen kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja, valamint a sofőr ellen számos közlekedési szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást, őt az egyenruhások őrizetbe is vették – adta hírül a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!