Letartóztatás

2022.08.09. 12:30

Rács mögött a Tatánál lefülelt román embercsempész

Huszonegy tunéziai migránst csempészett volna Ausztriába egy román férfi, ha a rendőrök meg nem állítják Tatánál az autópályán.

Kemma.hu

Forrás: City Magazin/Hírnyolc

Fotó: BARANYAI ATTILA

Letartóztatták azt a román férfit, aki még vasárnap próbált 21 tunéziai állampolgárt Ausztriába csempészni. Az embercsempész egy magyar rendszámú tehergépkocsiba zsúfolta be a már Magyarországon is eleve jogellenesen tartózkodó afrikaiakat, majd elindultak az osztrák határ felé. Vasárnap alig egy órával éjfél után azonban megállították a rendőrök Tatánál az M1 autópályán haladó járművet. 

A férfi a rendőri jelzésre ugyan megállt, ám gyorsan kiugrott a járműből és elszaladt, később azonban elfogták.  Az embercsempészés miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatását. A Tatabányai Járásbíróság keddi ülésén az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője fellebbezést jelentett be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!