Embercsempész

2022.08.05. 18:15

Öt migránst próbált átcsempészni: letartóztatásban a grúz férfi

A másik embercsempész, a migránsokkal együtt elmenekült a helyszínről.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a grúz állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki öt migránst szállított illegálisan. Az indítvány szerint a férfi augusztus 1. napján a magyar–szerb-államhatár közelében lévő elhagyatott erdős területen egy magyar honosságú autóba 5, az eddig még ismeretlen társa pedig a szintén magyar honosságú személygépkocsiba 6 török állampolgárságú személyt vett fel azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába szállítják. A migránsok felvételét követően az embercsempész és ismeretlen társa együtt Ausztria felé indultak. 

Aznap, nem sokkal fél  5 után, az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 88 km szelvényben, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták a  gyanúsított által vezetett autót, amelyben a migráns személyeket megtalálták. A másik gépkocsival közlekedő ismeretlen embercsempész észrevette az előtte haladó gépkocsival szembeni rendőri intézkedést, ezért a járművét az intézkedés helyszíne előtt mintegy 200 méterrel, az autópálya leállósávjában megállította, és az általa szállított migráns személyekkel együtt elmenekült. 

Az indítvány tárgyában a Komáromi Járásbíróság augusztus 4-én tartott ülést, azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást egy hónapra elrendelte. A végzés végleges, azt az ügyész, védő és elkövető tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!