Lopás

2022.08.05. 19:42

Megkerült a „drágaság”: közérdekű munkára ítélték a barátnőjét Tatabányán meglopó férfit

Miután összevesztek, a férfi párja fürdőszobaszekrényéből lakáskulcsot és pecsétgyűrűt lopott, majd a számítógépének videókártyáját is zsebre vágta.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a barátnőjét lopta meg. A vádirat szerint a férfi 2021. októberében együtt lakott barátnőjével annak tatabányai lakásában. A férfi 2021. október 16-án este 10 és fél 12 között - miután a nő veszekedésük miatt elment a lakásból – barátnője távollétét kihasználva a nő számítógépéből kiszerelte és ellopta a videokártyát, valamint eltulajdonított a fürdőszobaszekrény fiókjából egy 97 ezer 200 forint értékű arany pecsétgyűrűt, és egy lakáskulcsot. Az ellopott tárgyak értéke együtt 105 ezer 950 forint.

A hazatérő nő és férfi hangos veszekedése miatt 2021. október 16. napján nem sokkal éjfél előtt kezdődött rendőri intézkedés során a férfitől előkerült a sértett lakáskulcsa és videokártyája, míg a sértett eltulajdonított arany pecsétgyűrűjét a lépcsőház melletti virágágyásban elrejtve találták meg. Az ellopott dolgok visszaadásával a bűncselekménnyel okozott kár megtérült. A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit közérdekű munka büntetésre ítélje.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!