Embercsempészek

2022.08.11. 18:22

Kis híján megfulladt a raktérben a 27 migráns, az M1-esen találtak rájuk a rendőrök

A két szír „fuvarost” egy-egy hónapra tartóztatták le. Nyugat-Európa felé vitt utasaiknak alig volt levegőjük a teherautóban.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen  indítványozta annak két szír állampolgárságú, németországi tartózkodási helyű férfinak a letartóztatását, akik 27 migránst szállítottak illegálisan – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Az ügyészi indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság augusztus 11-én, csütörtökön hallgatta meg a két elkövetőt, amely alapján a férfiak letartóztatását egy-egy hónapra elrendelte. A végzés végleges, azt az ügyész, gyanúsítottak és védők is tudomásul vették.

27 migráns m1-es
E

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az indítvány szerint a két férfi augusztus 9-én 15 óra körüli időben eddig ismeretlen megbízójuk utasítására, vagyoni haszonszerzés végett Magyarország területén a magyar-szerb államhatár közelében, pontosan meg nem állapítható időben felvettek az egyikük által bérelt  osztrák teherautó rakterébe 17 magát indiai, 8 magát török és 2 magát afgán állampolgárnak valló migránst azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák államhatárt jogellenesen átlépve Nyugat-Európába szállítsák.

A gyanúsítottak az összesen 27 migránst meleg, levegőtlen raktérben szállították, amelynek a szellőzése nem volt biztosított. Az egy főre jutó légköbméter 0,45  volt. A rendőrjárőrök a tehergépkocsit augusztus 9-én 18 óra 56 perckor az M1-es autópálya 53 km szelvényében, Tatabánya térségében állították meg, akkor találtak rá a raktérben utazó 27 személyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!