Drogügy

2022.08.04. 18:42

Lakásában kapcsolták le a zsaruk a tatabányai dílert és az éppen akkor érkező vevőket

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatása meghosszabbítását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta azon a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, aki Tatabányán kábítószert értékesített. Az indítvány szerint a legális jövedelemmel nem rendelkező férfi kábítószerrel a különféle drogokat nem csak árulta, azokat fogyasztotta is. 2021. nyarától  2022. február 8-ig részben saját fogyasztása, részben eladás céljából másfél hetente több féle, alkalmanként legalább 10-20 gramm kábítószer tartalmú anyagot - kannabiszt, metamfetamint - vásárolt 2 ezer 500forint/gramm áron, melyet rendszeresen a tatabányai  lakóhelyén ismerősei részére 3 ezer forint/gramm áron értékesített.

A férfit február 8-án a lakásában több személlyel együtt rendőri intézkedés alá vonták, és a lakásban kutatást tartottak. A kutatás során kábítószerek fogyasztásához, árusításához szükséges eszközöket, valamint kábítószert foglalt le a rendőrség. A férfi letartóztatását a bíróság február 11-én rendelte el, amelynek határidejét legutóbb augusztus 11-ig meghosszabbította.

Az ügyészség indítványt nyújtott be a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítására. Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság augusztus 5-én ülést tart, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában