Letartóztatás

2022.08.31. 16:40

Esztergom belvárosában fogták el az embercsempészt

14 illegális migránst akart eljuttatni az ukrán férfi Bécsbe.

Kemma.hu

Forrás: City Magazin/Hírnyolc

Fotó: BARANYAI ATTILA

Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi  Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak az ukrán állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 14 migránst szállított illegálisan. Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbírósá augusztus 31-én ülést tartott, azon a férfit meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az indítvány szerint a férfi augusztus 29-én az esti órákban megbízója utasítására a szerb-magyar határhoz közel, Magyarország területén hamis forgalmi rendszámmal ellátott autójába felvett 14 illegális migránst azzal a szándékkal, hogy őket  Ausztriába, Bécsbe szállítsa. 

A férfi által vezetett, meghamisított egyedi azonosító jellel ellátott autót aznap, este fél 10 magasságában Esztergomban, a Kiss János vezérezredes úton az Esztergomi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai ellenőrzés alá vonták és az embercsempészt elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!