Drog

2022.08.19. 09:59

Betolta az amfetamint, majd áthozta a határon a maradék kábítószert a szlovák férfi

A szlovák férfi indulás előtt még fogyasztott egy kis drogot, majd a maradékkal kocsiba ült és átjött a határon, de Komáromban lekapcsolták.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a szlovák állampolgárságú férfival szemben, aki kábítószert hozott be az országba. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, járművezetéstől eltiltásra, és közügyektől eltiltásra ítélje. A vádemelést megelőzően a lefoglalt kábítószert a bíróság az ügyészség indítványára elkobozta.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 13-át megelőző Szlovákia területén amfetamint és metamfetamint tartalmazó kábítószert szerzett meg, amiből észak-komáromi lakóhelyén fogyasztott, míg az el nem fogyasztott részt a nadrágzsebébe tette. Ezt követően a férfi  a szlovák forgalmi rendszámú gépkocsit bódult állapotban vezetve, a határt átlépve Magyarország területére a ruházatában elrejtve behozta a kábítószert. A komáromi rendőrök 2021. június 13-án 22 óra 05 perckor Komáromban, az Igmándi úton, a Rákóczi rakpart kereszteződésénél ellenőrizték a férfit, ekkor a kábítószert nála fellelték. A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség alsó határának mintegy 1,1 – 1,2-szerese. A férfit a bíróság 2019-ben kábítószer birtoklás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!