Lebukott

2022.08.18. 16:58

Álnéven mutatkozott be az embercsempész a tatabányai rendőröknek

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a lengyel állampolgárságú férfi letartóztatása meghosszabbítását

Fotó: AS

Az indítvány szerint a lengyel állampolgárságú férfi július 22-én a magyar-szerb államhatár közelében lévő egyik erdős területen az általa vezetett német hatósági jelzésű lakóautóba felvett 7 fő szír állampolgárt, akik Magyarországra beutazási- valamint tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A férfi a migránsokat azzal a céllal szállította tovább a személygépkocsival, hogy őket illegálisan Csehországba juttassa. A gyanúsított által vezetett járművet július 22. napján 16 óra 20 perc körül az M1-esen Tatabánya térségében rendőri ellenőrzés alá vonták, és abban megtalálták a migráns személyeket.

A lakóautóban szállított személyek a hátsó részben lévő padlózaton utaztak, számukra nem volt megfelelő számú ülőhely. A Tatabányai Járásbíróság július 25-én tartott ülésen, az elkövető meghallgatását követően az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

 Az elkövető az ülést megelőzően magát álnéven jelölte meg, ezért a bíróság ezen a néven rendelte el a letartóztatását. Az eljárás során a nyomozó hatóság megállapította a férfi valódi személyazonosságát. Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását három hónappal hosszabbítsa meg. Az indítvány alapján a bíróság 2022. augusztus 22-én ülést tart, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!