Börtönbüntetést kapott

2022.08.09. 19:29

30 migránst zsuppolt teherautóba, az M1-esen bukott le a lengyel embercsempész

A bíróság az ügyészség indítványára az elkövetőt 2 év 4 hó börtönbüntetésre, valamint 4 év 8 hó kiutasításra ítélte.

Kemma.hu

Forrás: police.hu/Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt indult ügyben gyorsított eljárásban augusztus 9-én, kedden a Tatabányai Járásbíróság elé állította azt a lengyel állampolgárságú férfit, aki 30 migránst szállított illegálisan a gépkocsival. A férfi ismeretlen megbízója utasítására július 9-én a szerb-magyar határhoz közel, Magyarország területén az erdő szélén vette fel utasait.

A sötétben várakozó 30, magát szír állampolgárnak valló személy a lengyel honosságú tehergépkocsi rakterébe zsúfolódott. A férfi a migránsokat Ausztriába, egészen pontosan Bécsbe kívánta szállítani. 

A 30 migráns személy magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkezett, Magyarország területére illegálisan jutottak be, melyről az elkövetőnek is tudomása volt. A férfi által vezetett tehergépkocsit, július 9-én 9 óra 50 perckor a rendőrjárőrök az M1-es autópálya jobb oldalán, az 54 kilométerszelvényben lévő Harkályos pihenőhelyen vonták intézkedés alá.

A bíróság az augusztus 9-i ülésen az ügyészség indítványára az elkövetőt 2 év 4 hó börtönbüntetésre, valamint 4 év 8 hó kiutasításra ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott, és védő is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!