Kidőlt fák

2022.07.24. 07:00

Videón a vihar utáni takarítás: 24 helyszínen kellettek a tűzoltók Oroszlányban

Összesen két tucat beavatkozásra volt szükség Oroszlányban és Környén a szombati vihar után.

Kemma.hu

Forrás: MetFigyelő/Facebook

Derült égből villámcsapásként érkezett hidegfront és vele együtt a vihar Komárom-Esztergom megye több településére július 23-án, szombaton délután. Mint arról korábban beszámoltunk, a harmadfokú hőségriadót felváltó nagy erejű szél miatt rövid idő alatt több mint félszáz riasztást kaptak a megye tűzoltói.

A katasztrófavédőknek végül 24 helyszínen kellett ténylegesen beavatkozniuk a leszakított vezetékek, kidöntött villanyoszlopok, kicsavart fák és járhatatlanná vált utak miatt. Oroszlányban és környékén 22, míg Környén 2 esethez vonultak ki.

A helyszíneken az oroszlányi önkéntes tűzoltókon kívül a tatabányai önkormányzati tűzoltók és a környező települések önkéntes tűzoltói teljesítettek szolgálatot. A káresetek zöme fakidőlésekből, ágak leszakadásából eredt, ugyanakkor a vihar nyomán a víz pincéket és kazánházakat is elöntött.

Az Oroszlányból a Csákvár felé vezető 8119-es utat és a Pusztavám felé vezető 8127-es utat kidőlt fák zárták el. Oroszlányban a Homoki utcából több bejelentés érkezett épületekre dőlt fákról, a Küsz utcában pedig több helyen villanyvezetékeket szakítottak le a lezuhanó ágak. Járművekre dőlt több fa a Táncsics Mihály és a Petőfi Sándor utcákban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában